Zacusca de mere

Zacusca este una dintre cele mai delicioase conserve, care păstrează gustul şi savoarea legumelor de vară sau de toamnă. Va propun insa o reteta putin deosebita prin faptul ca folosim mere. Se obtine o zacusca usoara ca si consistenta, putin dulceaga dar in esenta tot zacusca prin aroma inconfundabila. Foarte potrivita pentru un aperitiv mai dietetic in perioada iernii.

Ingrediente :

  • 1 1/2 kg mere
  • 3 buc morcovi
  • 4 buc ardei gras
  • 7 buc ceapa
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 200 ml ulei

 

Mod de preparare :

Se spala morcovii si ardeii, se curata si se taie bucati. Merele se spala si se curata de samburi, dar nu si de coaja. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.

01 mere

Intr-o cratita mare se pune uleiul la incins iar cand s-a incalzit se adauga ceapa. Intre timp se dau prin masina de tocat morcovii, ardeii si separat merele. Se caleste ceapa pana se ingalbeneste si se adauga morcovul si ardeiul. Se mai lasa 3-4 minute si se adauga merele si pasta de tomate.

Cratita se muta pe o tabla deasupra focului pe care il facem mic si lasam zacusca sa fiarba incet aproximativ o ora si jumatate, pana uleiul incepe se iasa la suprafata.

Se opreste focul si zacusca o punem in borcane spalate si uscate. Se inchid cu capac si se intorc cu capacul in jos pentru o etanseizare buna. Se lasa la racit pana a doua zi acoperite cu o patura. A doua zi se pot aseza langa celelalte conserve pentru iarna.

02 zacusca mere

Pofta buna!

Related posts

Leave a Comment