Tarta cu lamaie verde (limeta)

Un ajutor si o inspiratie pentru realizarea acestui site sunt si posturile de televiziune unde sunt prezentate diverse retete culinare, mai usoare, mai complicate si care ma fac sa doresc a ma aseza la masa si a degusta toate minunatiile pe care la vad acolo. Astfel, aseara, vizionand o emisiune tematica am retinut reteta pentru o tarta rapida – evident! – cu lamaie verde si bezea.

Am hotarat sa vi-o prezint drept urmare iat-o :

Ingrediente :

  • 3 oua mari
  • 200 g biscuiti pisati
  • 70 g unt
  • 4 lamai verzi (limete)
  • 300 ml lapte condensat indulcit
  • 6 linguri zahar pudra

 

Mod de preparare :

Se separa albusurile de galbenusuri.

Biscuitii pisati se amesteca impreuna cu untul topit si se creaza o baza intr-o forma de tarta. Se baga la cuptorul preincalzit pentru circa 10 minute pana se rumeneste usor.

blat-tarta-lamaie

Se bat galbenusurile pana se albesc putin, se adauga laptele condensat, coaja rasa de la lamai si sucul de la acestea. Se mixeaza bine pana ce compozitia se omogenizeaza. Se da la cuptor pentru 10 minute pentru a se ingrosa.

Intre timp, intr-un castron de inox, incapator, curat, se pun albusurile si se presara un praf de sare. Se mixeaza pana ce devin albe si pufoase. Apoi, incepem sa turnam cate o lingura de zahar, in ploaie, pana ce l-am incorporat pe tot si compozitia devine o bezea tare care nu se desprinde de paletele mixerului, nu curge.

bezeaua1

Peste tarta partial preparata asternem bezeaua si o mai lasam circa 25-30 minute la cuptor, cu usa intredeschisa pentru ca bezeaua sa isi pastreze culoarea alba.

Dupa acest timp scoatem tarta din cuptor, cu putina coaja de limeta presaram tarta pentru a-i da culoare si o imagine apetisanta. Puteti adauga, daca aveti, cateva frunze de menta proaspata. Se poate taia dupa ce s-a racit bine.

Pofta buna!

 

Related posts

Leave a Comment