Supa gazpacho

Gazpacho – o supa cu vechime, este cunoscuta de secole, originara din partea Andaluziei din Spania. Este o supa rece, din legume racoroase de vara, ce se poate face chiar omitand rosiile si adaugand in schimn struguri, pepene sau avocado. Se poate servi insa, dupa placerea fiecaruia, si iarna, incalzind supa putin.

Ingrediente :

  • 10 rosii
  • 3 ardei grasi rosii
  • 4 castraveti
  • 1 ceapa mare
  • 6 catei mari de usturoi
  • 2 linguri de otet
  • sare, piper
  • 4 linguri ulei masline
  • 1 cana gheata maruntita

 

Mod de preparare :

Se decojesc rosiile fara sa le oparim si se taie cubulete. Castravetii si ardeii se taie in cuburi si ei. Ceapa si usturoiul se curata de coaja si se toaca marunt.

legume gazpacho

Intr-un bol incapator se pun toate legumele, se adauga uleiul si otetul. Se lasa in jur de 10 minute sa-si lase zeama si apoi se mixeaza cu blenderul pana se omogenizeaza, adaugand si gheata maruntita treptat. Se potriveste la gust cu sare si piper apoi se pune in frigider pentru cel putin 3-4 ore.

Se serveste rece, in bolul de servire se mai poate adauga o lingurita de ulei de masline si patrunjel verde proaspat, tocat. Crutoanele cu usturoi ar trebui sa nu lipseasca de langa o asa supa delicioasa ci sa o completeze!

gazpacho 2

Pofta buna!

Related posts

Leave a Comment