Snitel de pui cu parmezan

Ingrediente :

  • 100 g parmezan ras
  • 100 g pesmet
  • 1/2 kg piept pui
  • 1 iaurt mic
  • 1/4 lingurita oregano uscat
  • 1/2 kg rosii
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1/2 legatura busuioc verde
  • 2 linguri ulei de masline (pentru garnitura)
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 ardei capia
  • 100 g mozzarella
  • 1/4 lingurita sare
  • ulei pentru prajit
  • frunze de rucola

 

Mod de preparare :

Intr-un bol amestecati parmezanul cu pesmetul.  In alt bol amestecati iaurtul cu oregano si sarea. Adaugati carnea feliata ca pentru snitele si aveti grija sa se inveleasca bine in amestecul creat de iaurt si mirodenii.

Intr-o tigaie pentru prajit se pune uleiul la incins. Se ia carnea bucata cu bucata si se da prin pesmetul cu parmezan, apoi se pune la prajit in tigaie cam 3-4 minute pe fiecare parte, pana se rumeneste frumos.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Intre timp, intr-un castron de salata se amesteca rosiile taiate cuburi, ceapa rosie maruntita, busuiocul si usturoiul tocate uleiul, ardeiul capia taiat cuburi si el. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Amestecul se lasa la frigider pentru aproximativ o ora.

rosii usturoi ceapa rosie

Pe o farfurie punem frunze de rucola de jur imprejur pe marginile ei, in mijloc asezam snitelul peste care presaram mozzarella rasa. Deasupra presaram frumos salata de rosii cu toate ingredientele sale, intr-o ploaie de arome ce ne vor incanta gustul.

Snitel pui cu cascaval

Pofta buna!

 

 

Related posts

Leave a Comment