Salata vinete

Salata de vinete este intotdeauna un aperitiv binevenit indiferent daca este asezat la masa obisnuita pe care o servim zilnic sau este ornata si prezentata la o masa festiva. Astfel, fiind in plin sezon al lor nu aveam cum sa ratez sa va impartasesc reteta simpla a acestei salate delicioase.

Poate fi combinata si cu ou, cu naut, cu seminte de susan, insa as vrea sa pastrez simplitatea retetei clasice pentru aceasta data.

Si pentru cine nu stia, vinetele sunt o adevarata sursa de sanatate. Contin vitamina B care va ajuta sa faceti fata stresului si va confera o stare psihica mai buna. Vitaminele A si C existente in vinete sunt cele care ajuta la intarirea sistemului imunitar. Cei diagnosticati cu diabet se pot bucura de gustul minunat al acestei legume, care contine numai 4 grame de zahar la o cantitate de 100 de grame.

Sa vedem in cele ce urmeaza reteta clasica pentru salata de vinete.

Ingrediente :

  • 3 vinete
  • ulei floarea soarelui
  • sare
  • 1 ceapa

 

Mod de preparare :

Se aleg vinete potrivite, se spala se pun la copt.

3 vinete

Se pot coace pe o tabla pe ochiul de aragaz, direct pe flacara, pe jar sau in cuptor. Eu le-am copt de aceasta data pe o tabla asezata pe flacara. Se coc la foc mediu rasucindu-le din cand in cand. Pentru copt sunt mai eficiente vinetele potrivite dat fiind ca vinetele de marime mare se patrund greu si riscam sa se arda la exterior pana se coace bine interiorul.

vinata coapta

Se curata si se lasa la scurs cam 30 minute. Se toaca marunt si se pun intr-un bol. Se adauga sare dupa gust. Apoi se incepe turnarea uleiului care se face treptat in timp ce vinetele sunt amestecate cu ajutorul unui mixer. In momentul in care aspectul lor devine lucios sunt gata. Se gusta si, daca totusi considerati ca mai este nevoie de ulei, mai adaugati. Insa atunci cand ele devin lucioase inseamna ca nu mai pot absoarbe mai mult ulei.

Se taie marunt ceapa si se adauga in salata amestecand pentru omogenizare.

Pofta buna!

Related posts

Leave a Comment