Salata de ridichi (de primavara)

Primavara bate la usa si ne gandim deja la bunatatile care apar in aceasta perioada : ceapa verde, usturoiul verde, untisorul, leurda, spanacul – o multitudine de variante pentru a ne improspata meniul dupa iarna ce a trecut. Ridichile vin cu aportul lor de vitamine : potasiu, magneziu, calciu, fosfor, vitamina B si C.
Deci, sa nu mai stam pe ganduri si sa trecem la prepararea unei salate revigorante.

Ingrediente:

  • 5-6 ridichi
  • 3 rosii
  • 1/2 ceapa alba
  • 2 fire ceapa verde
  • 6-7 fire untisor
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper

Mod de preparare :

Se spala si se indeparteaza frunzele de la ridichi si se taie felii. Rosiile si ceapa alba le taiem felii de asemenea. Ceapa verde o curatam si apoi o taiem cam de 2-3 cm lungime si apoi taiem bucatile  respective in doua pe lungime. Untisorul il spalam si il rupem sau putem lasa frunzele intregi – dupa cum preferam.
Toate ingredientele astfel portionate se amesteca intr-un bol de servire, se adauga uleiul si se asezoneaza cu sare si piper.

O salata colorata, proaspata si plina de vitamine si energie!

salad-742569_640

Pofta buna!

Related posts

Leave a Comment