Salata de icre

Ingrediente :

– 50 g icre

– 250 ml ulei

– 100 g gris

– 100 ml apa minerala/sifon

– zeama de la o lamaie

– 1 ceapa alba/verde

 

Mod de preparare :

Intr-un ibric potrivit puneti cam 200 ml apa si aduceti la fierbere. Apoi, in ploaie, turnati grisul amestecand cu un tel sa nu aiba ulterior cocoloase. Se fierbe 2-3 minute si se da deoparte pentru a se raci. Puteti sa-l scoateti intr-un bol sau o farfurie pentru a se raci mai repede.

icre de crap

Se pun icrele intr-un castron, se adauga grisul dupa ce s-a racit, si se mixeaza. Treptat se adauga uleiul. Daca amestecul este prea gros si dur, se toarna cate putin de apa minerala sau sifon pentru a-l aera si albi. Astfel se mixeaza pana se obtine o salata pufoasa, usoara. Spre sfarsit adaugati si zeama de la lamaie – dupa gust – unora le place mai acrisoara, altor persoane din contra.

La sfarsit se adauga ceapa taiata marunt si se amesteca pana la omogenizare.

P1040027

Pofta buna!

 

Related posts

Leave a Comment