Salata de ardei copti

Este vara. Nu poate trece vara fara o salata de ardei copti care sa ne incante. Salata de ardei copti se asociaza foarte bine cu fripturile, mancarurile de carne, branzeturi sau pur si simplu alaturi de o felie de paine proaspata.

Ingrediente :

  • 8 ardei grasi
  • 2 linguri otet
  • 2 linguri ulei
  • 3 catei usturoi
  • 1 varf de lingurita zahar
  • sare

Mod de preparare :

Se spala ardeii si se pun la copt.

salata ardei copti 1

Se pot coace pe o tabla asezata pe flacara sau in cuptor. Cand eram copila si o ajutam pe mama mea la realizarea conservelor pentru iarna, ardeii si gogosarii ii coceam pe o tabla (plita) pe foc. Asa fac si acum. Mi se pare mai usor, desi am incercat sa ii coc si in cuptor – dar pentru ca nu vad progresul inregistrat parca mi se pare greoaie metoda. Deci, cu ei pe plita si se rasucesc din cand in cand pentru a nu se arde. Ardeii sunt copti cand pielita ce ii protejeaza se innegreste si crapa. Ardeii copti se pun intr-un recipient de inox sau emailat in care s-a presarat putina sare si se tin acoperiti. Astfel, cand se racesc se pot decoji foarte usor.

Salata ardei copti 2

Intr-un bol pregatit pentru salata se realizeaza un mix din celelalte ingrediente : otetul, uleiul, zaharul, un praf de sare si usturoiul tocat marunt. Mie imi place sa simt usturoiul atunci cand servesc salata, drept urmare nu il presez ci il tai marunt. Se amesteca bine ingredientele si se obtine un sos dulce acrisor perfect.

Ardeii raciti se decojesc si se taie felii. Se adauga in sosul pregatit si amestecam pentru ca feliile de ardei sa fie bine acoperite de acesta. Se lasa la rece cam o ora inainte de servire.

P1050683

Pofta buna!

 

Related posts

Leave a Comment