Salam de biscuiti

Ingrediente :

– 200 ml lapte

– 4 linguri zahar

– 5 linguri cacao

– 400 gr biscuiti clasici

– 200 g unt/margarina

– stafide si rahat

 

Mod de preparare :

Este o reteta usoara si obtineti un preparat gustos si delicios pe care il puteti degusta alaturi de un ceai, un lapte caldut sau chiar impreuna cu o cafea calda.

P1040604

Mai intai se pune laptele intr-un ibric la foc mic si se amesteca impreuna cu zaharul si cacaoa obtinandu-se un sirop care va lega compozitia.  Se tine pe foc doar pana ce zaharul s-a topit. Apoi se da deoparte si se adauga untul sau margarina (depinde ce folositi) si se amesteca pana ce aceasta s-a incorporat.

P1040608

Alaturi, intr-un castron se taie rahatul in forma dorita si biscuitii se rup in bucatele. Apoi se adauga siropul si se amesteca pana ce obtineti o compozitie vartoasa care nu se desface.  Daca este prea tare, puteti adauga putina cafea neindulcita.

P1040609

Compozitia obtinuta se imparte in 3 si se aseaza fiecare bucata modelata ca un salam pe folie alimentara. Optional puteti presara deasupra nuca de cocos. Se ruleaza strans si se lasa la frigider minim 2-3 ore pentru a se intari si a se putea taia felii.

P1040611

Pofta buna!

Related posts

Leave a Comment