Pesto Pasta

Un lucru este clar stiut. Imi plac pastele. Pfui – oricum : in supa, cu sos alb, cu sos de tomate, cu carne, cu legume, cu pesmet, cu branza, budinca – in orice forma a lor. Azi va voi prezenta o reteta cu legume si sos pesto care este pur si simplu de-li-cioa-sa! Sper sa va placa si astept sa-mi scrieti parerea voastra!

Ingrediente :

  • 3 carnati subtiri
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 dovlecei se taie in jumatate pe lungime, apoi in felii groase
  • 8-9 buc sparanghel taiat în bucati
  • 10-12 rosii cherry taiate in jumatati
  • 250 ml supa de pui
  • 1 cutie Barilla Pronto Penne (340g)
  • ½ cana de lapte
  • 3 linguri cascaval ras
  • 1 borcan sos pesto traditional Barilla (178 g)
  • ½ lingurita de piper negru
  • busuioc și parmezan/cascaval ras pentru ornat

 

Mod de preparare :

Intr-o tigaie cu baza mai groasa se pune uleiul de masline si se adauga carnatii carora le-am indepartat coaja – e bine sa folosim carnati proaspeti, dau o aroma mai deosebita. Se rumenesc pana carnea se prajeste dar sa avem grija sa nu ii ardem. Se scot pe o farfurie.

Se pune dovleceii taiati felii si se rumenesc in aceeasi tigaie cate 5-6 minute pe fiecare parte. Se scot pe o farfurie.

Se pun bucatile de sparanghel in tigaie si se prajesc pana devin un verde luminos. Apoi se scot si ele pe farfurie.

pesto-pasta-01

In aceeasi tigaie si pun penele si se adauga supa de pui. Se fierb pentru 8 minute. Se adauga laptele si cele 3 linguri de cascaval ras. Se mai lasa 3 minute sa fiarba, amestecand pentru a nu se lipi intre ele pastele. Dupa ce s-a topit cascavalul se adauga celelalte ingrediente preparate anterior : carnatii, dovleceii si sparanghelul. Turnam sosul pesto si rosiile cherry taiate peste toate acestea si amestecam usor. Condimentam cu piper negru. Dupa ce s-au amestecat frumos toate dam la o parte tigaia de pe foc si aproape am terminat.

pesto-pasta-02

Preparatul se serveste cald, ornat cu busuioc proaspat si parmezan sau cascaval ras fin.

Pofta buna!

Related posts

Leave a Comment