Paste cu creveti

Ingrediente :

  • 200 g paste
  • 350 g creveti decorticati
  • 1 buchet sparanghel, taiat in felii subtiri
  • ardei rosu, taiat in felii subtiri
  • 1 cana de mazare proaspata sau congelata
  • 3 catei de usturoi, tocat
  • 1 lingurita de sare
  • 1 cana iaurt simplu
  • 1 legatura pătrunjel verde tocat
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingurita piper proaspat macinat

Mod de preparare :

Intr-o oala de 3 litri, fierbeti pastele pentru circa 2 minute – mai putin decat o recomanda instructiunile de pe pachet. Adaugati sparanghelul, crevetii si mazarea. Lasati la fiert mediu pentru inca 4-5 minute. Apoi se scurg bine toate.

Intr-un bol se amesteca usturoiul cu sarea pana devine ca o crema. Se amesteca apoi cu iaurtul, patrunjelul tocat, zeama de lamaie, uleiul si piperul.

Se adauga mixul de paste, sparanghel, creveti si mazare. Se amesteca usor pana ce pastele sunt acoperite uniform cu sosul de usturoi si iaurt.

Se servesc la temperatura camerei.

Salata creveti si paste

Pofta buna!

Related posts

Leave a Comment