Parcul Prater – Viena

Unul din orasele vizitate si care mi-a ramas in suflet este Viena.
Acum ceva timp am petrecut o vacanta minunata si de neuitat in acest oras, cred ca pot spune ca este cu siguranta in primul rand cel mai curat si ordonat oras pe care l-am vazut.

Intr-una din zilele vacantei am fost intr-un oras invecinat – dar despre acest lucru va voi impartasi intr-o postare viitoare – iar partea a doua a zilei am petrecut-o in parcul de distractii Prater.

Intrarea impunatoare anunta momente extraordinare. Eram foarte nerabdatori sa facem tot ce se putea pentru o zi perfecta intr-un asemenea loc – sa vedem cat mai multe jocuri, sa ne dam in cat mai multe masinarii. Toate erau atragatoare desi unele parea periculoase sau chiar infricosatoare.

Montagne-russe-ul Dizzy Mouse si “ciocanul” :

P1000347        P1000357

labirintul oglinzilor, Space-shot, plimbari cu barca, tir cu arcul si cu arma, trenulet pentru copii, plimbari cu ponei pentru copii.

P1000381

Mai avem pista de cart, diverse jocuri mecanice, toboganul acvatic, trenuletul fantomelor, teren de mini-golf, magazine cu tot felul de suveniruri si multe altele.

De altfel, sa nu uitam de Roata Uriasa a Praterului, roata construita in anul 1897.

P1000413

O mare atractie o constituie Praterturm  – turnul Prater – un turn urias de 117 m inaltime ce este dotat cu un disc in forma de stea ce tine in capetele sale scaune agatate prin lanturi. Acest disc se inalta treptat, invartind scaunele in lanturi oferind simpatizantilor adrenalina maxima la cote inalte si o priveliste deosebita asupra orasului.

P1000387

Din toate aceste atractii, noi am ales Space-shot. O constructie din schela metalica, in forma de paralelipiped, inalta de vreo 60m, cu cate 3 scaune pe fiecare parte. Acest lift, cum i-am spus noi, a fost de reala senzatie.

P1000359

Liftul ridica scaunele pana la inaltimea maxima de 60 m, cu o viteza de 95km/h, iar sosirea la inaltime este atat de brusca incat simti un moment de imponderabilitate resimtit ca un gol in stomac, dupa care revine la sol insa la o viteza mai mica.

prater-viena-space-shot

Totul se repeta de 3-4 ori, iar noi, niste norocosi am mai avut inca o runda bonus inainte de coborare. A fost cu totul special.

Tot aici gasim si restaurante si terase unde putem sa degustam din gastronomia locala si sa ne racorim cu un pahar de bautura revigoranta.

Important de stiut – accesul in parc este liber, platindu-se doar bilet pentru fiecare atractie in parte conform tarifelor existente pentru acestea.

Daca alegeti parcul de distractii Prater pentru a va petrece una din zilele dumneavoastra in orasul Viena cu siguranta nu veti regreta!

Related posts

Leave a Comment