Papricas de pui cu smantana

Am evitat mult timp mancarurile facute cu smantana de teama ca textura lor nu va arata frumos si se vor ‘branzi’ cum se spune. Dar mi-am facut curaj si am preparat papricasul de pui cu smantana. A iesit super si cei dragi l-au devorat repede, ceea ce m-a incantat mult de tot. Ce-i drept am avut un rezultat optim si foarte gustos. Iata mai jos reteta:

Ingrediente :

  • 600 gr pulpe pui dezosate
  • 2 cepe
  • 1/2 ardei capia
  • 5 catei usturoi
  • 1 lingurita boia ardei dulce
  • 1 frunza de dafin
  • 3 linguri ulei floarea soarelui
  • 2 oua
  • 2 linguri faina alba + 6-7 linguri pentru galuste
  • 150 g smantana
  • sare/piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare :

papricas-pui-01

Carnea se taie in bucati si se caleste intr-o cratita in care s-a incins uleiul. Se rumeneste si se scoate apoi pe o farfurie separat.

In cratita se pune ceapa si ardeiul tocate marunt si se calesc pentru 3-4 minute.

papricas-pui-02

Se adauga lingurita de boia dulce si se mai lasa la foc mic cam 1 minut pentru a se amesteca aromele. Se adauga un pahar de apa, se amesteca si se adauga carnea. Se pune frunza de dafin si apa cat sa acopere putin carnea. Se acopera cu un capac si se lasa la foc mic cam 30 minute.

Intr-un castron se sparg ouale, se pune un praf de sare si se bat cu un tel. Se adauga faina, cate o lingura, se bate cu telul avand grija sa nu apara cocoloase. Se pune faina pana cand aluatul obtinut este gros, consistent dar curge din lingura. Cu o lingura se ia din acest aluat si se lasa aluatul in cratita, pana se termina compozitia din lingura si, important, nu amestecati mancarea. Se toarna astfel toate galustele si se lasa sa fiarba incet 1-2 minute apoi se rasucesc pentru a se fierbe bine si se mai lasa tot 1-2 minute.

papricas-pui-03

Intre timp se amesteca smantana cu 2 linguri de faina si 4-5 linguri de apa. Se adauga in mancare dupa ce galustele s-au fiert. Se amesteca pentru omogenizare.

papricas-pui-04

Se potriveste acum la gust cu sare si piper (sau daca preferati cu concentrat de pui granule sau praf).  Se adauga si patrunjelul tocat.

Se amesteca si se stinge focul. Se poate servi imediat alaturi de o mamaliguta calda.

papricas-pui-05

Pofta buna!

 

 

 

Related posts

Leave a Comment