Oua cu maioneza

Ingrediente :

– 12 oua

– 1 ou fiert tare

– 400 ml ulei

– 2 lingurite mustar

– un varf de cutit de sare

– un praf de zahar

– zeama de la o lamaie potrivita

Mod de preparare :

Se pun la fiert 11 oua. Cand apa fierbe, se da focul mic si se mai lasa 10 minute pentru a fi siguri ca sunt fierte tari toate.

oua fierte

Intr-un bol se pun 2 oua crude si galbenusul de la oul fiert tare. Se adauga mustarul, sarea si zaharul. Puneti cam 100 ml ulei si cu un blender vertical incepeti sa mixati. Treptat adaugati ulei pana ce maioneza se intareste si nu mai curge cand o luati cu lingura. Adaugati si zeama de la lamaie acrind maioneza dupa gustul dumneavoastra.

maioneza1

Pe un platou se aseaza mai intai un pat de maioneza, apoi ouale fierte se taie jumatati care se aseaza deasupra – cu galbenusul in sus sau invers. Puteti orna dupa preferinte la sfarsit : cu masline taiate, verdeata, castravete/gogosar murat etc.

P1040030

Pofta buna!

 

Related posts

Leave a Comment