Musaca de cartofi

Ingrediente :

– 12 cartofi potriviti

– 1 kg carne tocata

– 1 ceapa

– 2 catei usturoi

– patrunjel si marar verde

– 3 oua

– 4-5 linguri de ulei

– 200 g cascaval

– sare, piper

– pasta tomate

 

Mod de preparare :

Intr-un castron se amesteca ceapa si usturoiul tocate marunt, carnea tocata si 1 ou, verdeata tocata si se potriveste la gust cu sare si piper. Din verdeata tocata pastram cate putin din patrunjel si marar pentru finalul prepararii.

P1040575

Se curata cartofii de coaja, se taie felii groase cam de 1 cm, se clatesc bine si se lasa la scurs.

Intr-o cratita medie – eu folosesc una de 25 cm – se pun 4-5 linguri de ulei, cat sa acopere intr-un strat subtire suprafata din interior. Se aseaza un strat de cartofi, astfel incat sa acopere cat mai bine suprafata. Apoi se pune amestecul de carne tocata dupa care se pune iar un strat de cartofi deasupra.

P1040577

Intr-un bol se pun 6-7 linguri pasta de tomate si se subtiaza cu apa, adaugam si putin cimbru pentru aroma si turnam peste musacaua noastra, astfel incat apa sa ajunga la stratul de deasupra de cartofi.

P1040578

Deasupra, presaram cascavalul ras. Intr-un bol mic batem cele 2 oua ramase si le intindem pe toata suprafata peste cascaval si apoi putina verdeata pentru gust si imagine.

P1040580

Se pune cratita in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 45-50 minute.

P1040582

Pofta buna!

 

 

 

Related posts

Leave a Comment