Inghetata de pepene rosu

Ingrediente :

  • 1/2 ceasca apa
  • 1/2 ceasca zahar
  • 6 cesti pepene curatat si taiat
  • 1 ceasca si jumatate iaurt
  • 1 lingura zeama de lamaie

Mod de preparare :

Intr-un ibric incalziti apa si zaharul si amestecati pana se dizolva tot zaharul. Dati la o parte si lasati sa se raceasca.

Pepenele se mixeaza cu un blender si se transfera intr-un bol mai mare.

In siropul racit se adauga zeama de lamaie si iaurtul si se amesteca pana la omogenizare. Se pun peste pepene si iar se amesteca.

Acum toate ingredientele se trec printr-o site cu ochiuri mici intr-un alt bol pentru a obtine o compozitie fina. Aceasta se amesteca bine cu o lingura sau un tel, se pune in forme pentru inghetata (daca aveti) sau intr-un bol de metal si se pune in congelator unde se lasa peste noapte.

Se serveste rece.:)

Inghetata pepene rosu

Pofta buna!

Related posts

Leave a Comment