Inghetata de caise

Ingrediente :

  • 500 g caise
  • 1/2 cana apa
  • 1/2 cana zahar
  • 1 cana frisca
  • esenta vanilie
  • putina zeama de lamaie

 

Mod de preparare :

Se curata si se taie caisele in bucati. Se pun la fiert cu apa si se fierb la foc mic pentru circa 8-10 minute, amestecand din cand in cand. Dupa cele 10 minute, se da la o parte, se adauga zaharul si se amesteca usor pana cand acesta s-a dizolvat. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

caise

Dupa ce s-a racit, se mixeaza cu blenderul apoi se trece printr-o sita cu ochiuri mici pentru a obtine o compozitie fina.

Intr-un bol se pune frisca, esenta de vanilie (cateva picaturi), zeama de lamaie (cam o lingurita), compozitia de caise si se amesteca bine toate cu un mixer.

Se pune totul intr-un bol de metal sau plastic si se congeleaza pana a doua zi.

inghetata caise3

Pofta buna!

Related posts

Leave a Comment