Gogosi

Am cautat si am tot cautat o reteta pentru a face gogosi bune bune si pufoase si dupa multe incercari am gasit aceasta reteta si am incercat-o. Este prima data cand ingredientele sunt bine dozate pentru a nu mai adauga ulterior nici putina faina, nici putina apa, lapte sau ulei. Totusi, reteta initiala avea 40g zahar. Nu mi s-au parut destul de dulci si atunci recomand in reteta de mai jos o cantitate de 60-65 g zahar. Pentru o aroma mai delicioasa am adaugat si niste coaja rasa de portocala. Aluatul s-a omogenizat rapid si frumos si a crescut foarte bine. Deci, sa trecem sa vedem cat de repede si usor se fac aceste gogosi delicioase.

gogosi4

Ingrediente :

– 220 ml lapte

– 3 oua (2 galbenusuri si 1 ou intreg)

– 25 mg drojdie proaspata

– 60-65 g zahar

– 4 linguri ulei

– 480 g faina

– coaja de la o portocala

– un praf de sare

– zahar pudra

 

Mod de preparare :

Laptele se incalzeste putin si se dizolva drojdia in el. Ouale (cele 2 galbenusuri si oul intreg) se bat impreuna cu zaharul pana acesta se dizolva.

gogosi1

Intr-un bol incapator se cerne faina peste care se adauga laptele cu drojdia, ouale batute cu zaharul, laptele, coaja de portocala si un praf de sare. Toate ingredientele se amesteca bine dupa care se adauga una cate una lingurile de ulei.

Se framanta aluatul circa 10-15 minute si obtinem un aluat nelipicios si elastic. Acoperim bolul si lasam aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul iar acest lucru va dura cam o ora.

gogosi2

Dupa ce a crescut se ia aluatul se mai framanta putin, se imparte in doua si se intind pe masa de lucru 2 foi dar nu foarte subtiri. Se ia un pahar si se decupeaza cercuri in aluatul de pe masa, lasandu-se inca circa 30 minute sa mai creasca.

gogosi3

Eu am avut un ajutor de nadejde pentru aceasta treaba minutioasa, dupa cum puteti vedea.

P1040951

Dupa ce au mai crescut, se pune la incalzit o tigaie cu ulei, iar cand uleiul s-a incins bine incepem sa punem gogosile la prajit. Dupa ce se rumenesc, se scot pe un platou iar dupa ce s-au racit se pudreaza cu zahar din belsug.

gogosi5

Pofta buna!

 

 

 

Related posts

Leave a Comment