Ghiveci de legume (post)

Ingrediente :

  • 2 cepe
  • 4 cartofi
  • 1 sfecla rosie
  • 3 buc broccoli
  • 2 morcovi
  • patrunjel verde
  • sare/piper
  • 1 frunza dafin
  • 3 catei usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri pasta tomate
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita boia ardei dulce
  • 1/4 lingurita boia ardei iute

Mod de preparare:

Se curata cepele si usturoiul si se toaca marunt. Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se adauga ceapa si usturoiul. Se calesc 3 minute.

ghiveci-legume-01

Se curata si se taie in bucati legumele (cartofii, morcovii, sfecla rosie, broccoli). Se adauga intai morcovi si se lasa 3-4 minute, apoi sfecla rosie, cartofii si broccoli. Se adauga sare, piper, boia de ardei dulce si iute, frunza de dafin si se amesteca. Se pune un capac si se lasa la foc mic pentru 2-3 minute.

ghiveci-legume-02

Intr-un castron se amesteca faina cu pasta de tomate si 1 pahar de apa astfel incat sa nu fie cocoloase. Acest sos se toarna pentru legume. Se mai adauga apa pana aproape sunt acoperite. Se potriveste la gust iar de sare si piper – daca mai este nevoie.

Se da la cuptorul preincalzit pentru circa 40 minute, la foc mediu.

ghiveci-legume-03

Se serveste cald.

Pofta buna!

 

Related posts

Leave a Comment