Gem de capsuni

Ingrediente :

– 2 kg capsuni

– 1 kg zahar

– 1 lamaie

 

Mod de preparare :

Capsunile se spala bine, se scot coditele si se taie in patru. Se pun intr-un bol incapator si se pune zaharul in ploaie peste ele acoperindu-le pe toata suprafata. Se lasa la rece pana a doua zi.

capsuni

Se pregatesc 5-6 borcane cu capac – se spala bine si se usuca.

A doua zi se pun pe foc cu tot cu siropul pe care l-au lasat peste noapte. In timpul fierberii se face o spuma care, cu grija, se indeparteaza, altfel gemul se va zaharisi. Cand gemul a fiert si apreciati ca a scazut destul, luati o farfurie, puneti cu o lingurita putin gem iar daca acesta curge usor inseamna ca mai trebuie fiert. Daca este destul de coagulat si se incheaga repede inseamna ca gemul este gata. Se adauga zeama de lamaie, se amesteca si se opreste focul.

gem pe foc spuma

Se pune gemul in borcanele pregatite, se pun capacele imediat cat este fierbinte, se invelesc intr-o patura si se lasa sa se raceasca singure in acest fel.

Pofta buna!

 

 

Related posts

Leave a Comment