Galuste cu prune

Ingrediente :

  • 10 prune
  • 5 cartofi medii
  • 8 linguri faine
  • 4 linguri gris
  • 2 oua
  • sare
  • 150 g pesmet
  • 5 linguri ulei
  • scortisoara
  • zahar

 

Mod de preparare :

Se spala prunele, se scot samburii si se desfac in jumatati. Pe o farfurie intinsa se aseaza cu mijlocul in sus si se presara zahar si scortisoara. Se lasa deoparte pana se realizeaza aluatul.

P1050825

Cartofii se fierb in coaja. Se decojesc si se piseaza ca pentru piure.

Intr-o tigaie mare se pun 3 linguri de ulei si pesmetul. Se pune tigaia pe foc mic si se amesteca continuu, cam 4-5 minute pana pesmetul se rumeneste frumos. Se la deoparte iar cand s-a racit – dupa 5 minute – se adauga zahar dupa gust.

P1050820

P1050821

Intr-un castron se cerne faina, se adauga cartofii, ouale, grisul, 2 linguri ulei si un praf de sare. Se framanta un aluat care trebuie sa fie omogen si lipicios.

P1050828

Dupa ce ati facut aluatul, puneti o oala de 5-6 litri cu apa si un praf de sare la fiert. Pregatiti si un castron cu apa rece pe care sa il aveti la indemana cand preparati galustele.

Se ia putin aluat – cam cat sa umple palma – se pun pe el o jumatate de pruna si se inveleste si se rotunjeste ca o bila. Umeziti putin mana in apa rece din castron si modelati bila. Va ajuta ca aluatul sa nu se prinda de mana. Se pun galustile in apa ce fierbe una cate una. Din momentul in care se ridica la suprafata, se da focul mic si se lasa la fiert 6-7 minute.

P1050831

Se scot cu o spumiera in pesmetul preparat. Se rostogolesc prin pesmet astfel incat sa fie acoperite bine. Se scot pe un platou pentru servit.

P1050832

Pofta buna!

Related posts

Leave a Comment