Chiftelute marinate

Ingrediente :

– 700 g carne tocata

– 2 cepe

– 1 ou

– 1 morcov

– 1 cartof

– 2 legaturi patrunjel verde

– 6 catei usturoi

– cimbru

– sare, piper

– 7 linguri pasta tomate

– ulei
Mod de preparare :

Se curata si se taie marunt o ceapa. Se curata morcovul si cartoful, se dau pe razatoarea mica si apoi se storc de suc.
Carnea tocata se pune intr-un castron si se amesteca impreuna cu ceapa, morcovul si cartoful rase si stoarse, oul, 3 catei usturoi pisati si o legatura de patrunjel verde tocat marunt. Se potriveste la gust cu sare si piper. Din amestecul rezultat se prajesc chiftele in ulei incins.

Intr-o cratita se pune cealalta ceapa tocata marunt si cam 6-7 linguri de ulei. Se pune pe foc si se rumeneste ceapa. Dupa ce aceasta capata o nuanta galbuie se adauga cele 7 linguri de pasta de tomate si ceilalti 3 catei de usturoi taiati bucatele mici. Se adauga cimbru si o legatura de patrunjel verde tocata marunt. Se potriveste la gust cu sare si piper. In momentul in care incepe sa fiarba, se da focul mic si se adauga cate chiftele doriti, avand grija sa ajunga sosul pentru toate atunci le veti servi.

Se lasa sa fiarba cam 15 minute.

P1040981

Pofta buna!

Related posts

Leave a Comment