Cartofi prajiti

Cartofii prajiti! Exista oare cineva caruia sa nu ii placa acest deliciu? Cartoful e o leguma foarte versatila – pot fi fierti, prajiti, copti, taiati in tot felul de forme – buni in orice situatie.

Reteta de astazi este simpla – pentru cei mai simpli cartofi prajiti. Avem nevoie de urmatoarele ingrediente (pentru 4 portii) :

  • 8 cartofi medii
  • 250 ml ulei pentru prajit
  • sare
  • piper (optional)

Mod de preparare :

Cartofii se curata de coaja si se taie. In ce forma doriti.

cartofi pentru prajit

Se incinge uleiul intr-o tigaie, apoi se adauga cartofi cat sa acopere suprafata tigaii. Nu puneti mai multi daca doriti sa iasa crocanti. Daca ii doriti ceva mai moi puteti pune o cantitate mai mare de cartofi si, bineinteles, va dura mai mult prajirea lor.

Cand s-au rumenit, se iau cu o paleta, se lasa sa se scurga uleiul si se pun pe o farfurie.

Se servesc calzi.

Se pot asezona cu sare, piper, branza/cascaval ras – si se pot servi simpli alaturi de un sos de maioneza cu usturoi, sos de mustar sau alte sosuri. Cartofii prajiti pot fi si garnitura pentru un gratar sau o friptura.

Pofta buna!

Related posts

Leave a Comment