Briose cu banane

Ingrediente :

– 2 banane

– 3 cani faina

– 1 1/2 cana zahar

– 1 1/2 apa

– 3/4 cana ulei

– 2 plicuri praf de copt

– 2 plicuri zahar vanilinat

– esenta rom

– 1 lingurita scortisoara

– stafide

 

Mod de preparare :

Se cerne faina intr-un castron. Se adauga praful de copt, zaharul vanilat, zaharul, scortisoara si esenta de rom. Se amesteca si se adauga si bananele pasate cu o furculita. Se pune apoi uleiul treptat. Dupa ce s-a incorporat uleiul, se adauga apa, tot cate putin, amestecandu-se pentru a se omogeniza bine aluatul.

La final veti obtine un aluat ce curge si mai gros decat cel pentru clatite.

Intr-o tava speciala pentru briose se pun hartiutele in spatiile brioselor, se pune aluat in ele cat sa se umple pe trei sferturi. Se pun stafide deasupra si se pune tava in cuptorul care a fost incalzit in prealabil.

Briose cu banane 1

Se lasa la foc mic pentru circa 30 minute. Cand se incep sa se rumeneasca se face verificarea cu o scobitoare daca s-au copt.

Briose cu banane 2

Se scot pe o farfurie sau un platou pentru a se raci. Cu aceasta compozitie se realizeaza 24 briose.

Briose cu banane 3

Pofta buna!

 

Related posts

Leave a Comment