Bezele

Astazi va prezint reteta unui desert delicios. Este atat de simplu incat nu aveti cum sa il gresiti si va asigur ca va iesi foarte bine. Bezelele! Cand eram mica devoram platourile cu bezele. Imi placeau la nebunie si imi placeau cand ieseau mai moi inauntru – erau ca niste caramele, lipindu-se de dinti. Mai jos reteta.

Ingrediente :

  • 2 albusuri
  • 180 g zahar pudra

Intr-un castron de metal, foarte bine curatat si degresat si pun albusurile. Albusurile se separa de galbenus cu multa grija, astfel incat sa nu fie nicio urma de galbenus. Se mixeaza intai la viteza mica apoi la viteza mare. Se adauga treptat zaharul pudra. Se mixeaza pana cand obtinem o pasta groasa si densa, care nu curge de pe paletele mixerului.

Urmatorul pas este sa folosim un sprit decorator pentru prajituri. Punem compozitia de bezele in acesta si intr-o tava tapetata cu faina sau cu hartie de copt, spritam ordonat bezelele in tava. Din compozitia facuta mi-au iesit doua tavi de bezele. Tavile mele au dimensiunea de 30×35 cm. In fiecare tava au intrat cam 25 bezele.

Se pun in cuptorul preincalzit si se lasa la copt 45-50 minute, cu usa cuptorului putin intredeschisa.

Se scot pe un platou si se servesc.

Pofta buna!

Related posts

Leave a Comment