Dovlecei cu pui si cascaval

Ingrediente :

  • 3 dovlecei
  • 100 g cascaval
  • 150 g piept de pui
  • 8 masline fara samburi
  • 3 ciuperci champinion
  • 2 linguri pasta tomate
  • patrunjel verde
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare :

Intr-o tigaie se pune 1 lingura de ulei si se presara putina sare. Dovleceii se curata de coaja si se taie felii pe lungime. Eu i-am taiat in jumatate si apoi felii.

dovlecei-01

Cand uleiul s-a incins se aseaza feliile de dovlecel in tigaie si se rumenesc cam 2-3 minute pe fiecare parte. Se scot pe o farfurie.

In aceeasi tigaie se pune cealalta lingura de ulei si se adauga pieptul de pui taiat marunt. Se presara sare si piper. Se tin pe foc mediu 5-6 minute, amestecandu-se din cand in cand. Se indeparteaza tigaia de pe foc.

dovlecei-cu-pui-01

Intr-o tava de cuptor pe care o tapetam cu hartie de copt si aseaza bucatile de dovlecel, apoi pieptul de pui, ciupercile si maslinele taiate felii. Pasta de tomate se amesteca cu putina apa pentru a fi putin lichida si cu ajutorul unei lingurite turnam peste feliile ornate. La sfarsit radem cascaval deasupra si presaram patrunjel verde tocat.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit pentru 20 minute.

dovlecei-cu-pui-03

Pofta buna!

Related posts

Leave a Comment